17.2.13

Φλώρινα: Τιμή στους μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (VIDEO-ΦΩΤΟ) - 902.gr

 «Τιμούμε τους μαχητές, τις μαχήτριες, όλους κι όλες που έπεσαν ηρωικά στη μάχη της Φλώρινας, αλλά και όσους κι όσες μάχονταν στα μετόπισθεν, στο Νοσοκομείο, στην επιμελητεία, στις μετακινήσεις, στις κατασκευές, όλες τις οικογένειες της ελεύθερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας που για σχεδόν 3 χρόνια στήριξαν με τη δουλειά τους όλη τη δράση του ΔΣΕ.
Οι νέοι σε ηλικία κομμουνιστές, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες μπορούν να εμπνέονται από την επιλογή ζωής χιλιάδων νέων, ανδρών και γυναικών, που πήραν μέρος στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, γιατί ο ΔΣΕ ήταν η μοναδική επιλογή υπεράσπισης της ίδιας της εργατικής τάξης και των φτωχών αγροτών σε συνθήκες άγριας επίθεσης απ’ όλες τις δυνάμεις και εφεδρείες του καπιταλισμού, από τις συνασπισμένες αστικοδημοκρατικές, βασιλικές, μεταξικές πολιτικές δυνάμεις, απ’ όσους μηχανισμούς διέθεταν (Χίτες, Ταγματασφαλίτες, ΕΔΕΣίτες κ.ά.) και τους ξένους συμμάχους τους».
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία της η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, από το βήμα της εκδήλωσης, με θέμα «Το οικονομικό βάθρο, οι αρχές και οι θεσμοί της εργατικής εξουσίας», που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στη Φλώρινα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που κατέληξε στον ομαδικό τάφο, όπου βρίσκονται θαμμένα τα λείψανα των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, που το Φλεβάρη του 1949 πήραν μέρος στη μεγάλη μάχη της Φλώρινας. Εκεί, η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι. Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους του ΚΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ο Απόστολος Τσούφης ενώ ο Γραμματέας της ΝΕ Φλώρινας της Οργάνωσης Μακεδονίας του ΚΚΕ ΓΙώργος Μούλης έκανε σύντομο χαιρετισμό στον χώρο του ομαδικού τάφου.

Εδώ: Video-Photo και ολόκληρη η ομιλία της Ελένης Μπέλλου
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου