1.8.13

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τον Ν. Ζαχαριάδη


«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε μια ηγετική φυσιογνωμία του ελληνικού και διεθνούς εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, το σύντροφο Νίκο Ζαχαριάδη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην υπεράσπιση της κοσμοθεωρίας μας, του μαρξισμού λενινισμού, του προλεταριακού διεθνισμού, για τη νίκη του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.
Το τραγικό τέλος του πριν 40 χρόνια ακριβώς σαν σήμερα κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για βαθύτερη μελέτη και γνώση της ιστορικής πείρας, της εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων για το παρόν και το μέλλον.
Το ΚΚΕ είχε την επαναστατική τόλμη να πραγματοποιήσει την πανελλαδική συνδιάσκεψή του πριν δύο χρόνια στις διαδικασίες της οποίας, στις συζητήσεις, συμμετείχαν όλα τα μέλη του κόμματος, όλα τα μέλη της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα. Οι αποφάσεις της αποτυπώθηκαν στον δεύτερο τόμο του Δοκιμίου Ιστορίας (1949 – 1968) που αποτελεί πραγματικό εργαλείο γνώσης, βαθύτερης μελέτης για όλους τους αγωνιστές που πρέπει να το προμηθευτούν, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.
Το ΚΚΕ με την απόφαση αυτή αποκατέστησε στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής τον ήρωα Νίκο Ζαχαριάδη. Τιμάμε, θα θυμόμαστε, εμπνεόμαστε από τους αλύγιστους της ταξικής πάλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου