27.4.14

Χρυσή Αυγή: Με στελέχη ελβετικών εταιρειών, της ΕΡΕ και του Βορίδη

Πηγή: Ριζοσπάστης

Κινητικότητα και ζυμώσεις αναμόρφωσης σημειώνονται και στα δεξιά του πολιτικού χάρτη.
Χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να καλύψει το κενό που ίσως αφήνει στα «δεξιά» της η ΝΔ (μετεξελισσόμενη σε πιο ...κεντροδεξιά παράταξη), η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή επιχειρεί να παρουσιάσει ένα πιο «κόσμιο» προφίλ. Οτι την ακολουθούν όχι μόνο τραμπούκοι και περιθωριακοί, αλλά κι επιστήμονες και «επιτυχημένοι». Επιπλέον, ούτε οι νεοναζί κρύβουν τις βλέψεις τους να παζαρέψουν από καλύτερες θέσεις την επομένη των εκλογών το στασίδι τους στο αναμορφωμένο πολιτικό σκηνικό.


Εγραψαν επ' αυτού στην ιστοσελίδα τους παρουσιάζοντας τους πρώτους υποψήφιους ευρωβουλευτές τους: «Το ευρωψηφοδέλτιο του Λαϊκού Συνδέσμου - σε αντίθεση με το τσίρκο των μνημονιακών και συστημικών κομμάτων - απαρτίζεται από έντιμους Ελληνες, που έχουν διαπρέψει στους τομείς ενασχολήσεώς τους. Ιατροί, καθηγητές, επιστήμονες κύρους, αλλά και Ελληνες αγρότες, επαγγελματίες, φοιτητές ενωμένοι συμμετέχουν στην μεγάλη πολιτική μάχη της 25ης Μαΐου. Μία μάχη από την έκβαση της οποίας θα κριθεί εν πολλοίς και το πολιτικό μέλλον της χώρας».
Ετσι, ανάμεσα στους υποψηφίους συμπεριλαμβάνεται ο Επαμεινώνδας Ν. Στάθης, ορθοπαιδικός χειρουργός, με θητεία σε νοσοκομεία της Βρετανίας. Στο βιογραφικό που δημοσιοποιήθηκε από τη ΧΑ σημειώνεται επίσης ότι «διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Κοινωνικής Οργάνωσης Φοιτητών (Ε.Κ.Ο.Φ.)». Ιδρύθηκε το 1960, λειτούργησε ως φοιτητική οργάνωση της νεολαίας της ΕΡΕ, συνεργάστηκε με το κόμμα του τότε πρωθυπουργού Καραμανλή (μετέπειτα ιδρυτή της ΝΔ), στελέχωσε αργότερα και τον χουντικό μηχανισμό.
Υποψήφιος με τη ΧΑ κατεβαίνει και ο Γεώργιος Γαλέος, οικονομολόγος, «διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου σε ελβετικές εταιρείες επί εικοσαετία», όπως φροντίζει να αναφέρει η ΧΑ.
Ο Γαλέος φέρεται να υπήρξε παλαιότερα στενός συνεργάτης του τωρινού στελέχους της ΝΔ Μάκη Βορίδη, όταν ο τελευταίος ήταν πρόεδρος του ακροδεξιού «Ελληνικού Μετώπου» (ΕΜ). Ανακοινωθέν του ΕΜ, της 2 Μάη 2002, γράφει ότι στη συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά του γαλλικού Εθνικού Μετώπου (Λεπέν) στο Παρίσι «συμμετείχε παρελαύνοντας πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ υπό την καθοδήγηση του προέδρου του, και υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων κ. Μάκη Βορίδη. Συμμετείχαν επίσης ο υποψήφιος Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Μιλτιάδης Κρεμμύδας, ο υπεύθυνος Οργανώσεως της Νεολαίας του Ελληνικού Μετώπου κ. Θεόδωρος Δεληγιώργης, και ο υπεύθυνος Οργανώσεων Δυτικής Ευρώπης κ. Γεώργιος Γαλέος».
Δείγματα κι αυτές οι συνεργασίες και μετακινήσεις του ενός και του άλλου, από το ΕΜ στη ΝΔ ή τη ΧΑ, της συμφωνίας τους στα βασικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου