21.5.14

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΣΥΡΙΖΑ ... χωρίς αυταπάτες στο δεύτερο γύρο


«Αντι-ΕΕ» και «αντικαπιταλιστική» ψήφο ζητάει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές, αλλά την ίδια ώρα, στο δήμο της Αθήνας, σπρώχνει τους ψηφοφόρους της να στηρίξουν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι υπέρ της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Σε ένα «πρώτο σχόλιο για τις τοπικές εκλογές της 18ης Μάη», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Το χαστούκι στους πολιτικούς εκπροσώπους του μαύρου μετώπου είναι γεγονός. 


Το βήμα μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί την άλλη Κυριακή με μαζική, μαχητική αντι-ΕΕ και αντικυβερνητική ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα ανατρέψει τα διλήμματα και θα σπάσει τα εκλογικά φράγματα».
Την Δευτέρα, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Τα εκλογικά αποτελέσματα της 18ης Μάη καταγράφουν ξεκάθαρα την καταβαράθρωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων της συγκυβέρνησης (...) Ο κόσμος τους μαύρισε μαζικά. Ενα μεγάλο μέρος προχωρεί ακόμη περισσότερο συνειδητοποιώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων που αναζητούν λύσεις προς τα αριστερά, δεν μπορεί να οργανώσει τη μάχη για την ανατροπή της κυβέρνησης και το ξήλωμα των μνημονίων».
Είναι φανερό από το παραπάνω ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κρίνει θετικά τον απεγκλωβισμό μιας μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων από τα τρομοκρατικά ψευτοδιλήμματα των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, κρίνοντας ταυτόχρονα όχι αρνητικά, άρα θετικά, τον εγκλωβισμό τους στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, καλεί τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, έστω και «χωρίς αυταπάτες».
Χτες η «Αυγή» φιλοξένησε συνέντευξη του Π. Κωνσταντίνου, με το ίδιο περιεχόμενο και μάλιστα με αναγγελτικό από την πρώτη σελίδα, για να δώσει το σινιάλο ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε υπερψήφιση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο της Αθήνας. Η «Αυγή» προβάλλει τον εκπρόσωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με φωτογραφία και αναγγέλλει το θέμα ως εξής: «Ο Π. Κωνσταντίνου στην "Α": Ο δεύτερος γύρος πρέπει να είναι γύρος ήττας του Γ. Καμίνη». Αλλωστε, ο ίδιος ο Π. Κωνσταντίνου λέει σε απάντηση ερωτήματος της «Αυγής»: «Λέμε ότι χρειάζεται να οργανωθεί με πολύ σκληρό τρόπο η μάχη για να ρίξουμε την κυβέρνηση(...) Γι' αυτό στο μεν δεύτερο γύρο των εκλογών στο δήμο της Αθήνας χρειάζεται να είναι πραγματικά γύρος ήττας του ίδιου του Καμίνη και ταυτόχρονα η ψήφος στο Σακελλαρίδη να μην έχει αυταπάτες ότι θα ξηλωθεί με αυτόματο τρόπο η συγκυβέρνηση της Δεξιάς». Δηλαδή, καλεί τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, έστω και «χωρίς αυταπάτες». Τι στόχο όμως έχει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να φύγει η συγκυβέρνηση και να εκλεγεί ο Σακελλαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου