14.6.14

Σωπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις υπόγειες συμφωνίες

 Πηγή: Ριζοσπάστης

«Σιγήν ιχθύος» τηρούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις, που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του για τις συμφωνίες που κάνουν με πρώην στελέχη και παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, όπως η παράταξη ΕΜΕΙΣ στη ΓΣΕΕ, επικεφαλής της οποίας είναι το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος. Η συνδιαλλαγή, με στόχο να μοιράσουν τις καρέκλες στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ, ήρθε στο φως από επιστολή του ίδιου του Φωτόπουλο προς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δημοσιοποίησε ο «Ριζοσπάστης».
Η επιστολή αναφέρει ότι η παράταξη του Φωτόπουλου έχει συμφωνήσει με δύο παρατάξεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, να τις πριμοδοτήσει με αντιπροσώπους, προκειμένου να βγάλουν έδρες στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ και στην Εξελεγκτική Επιτροπή. Τις μηχανορραφίες πίσω από την πλάτη των εργαζόμενων κατήγγειλαν προχτές από το βήμα του συνεδρίου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Ομως, ούτε και τότε υπήρξε καμιά αντίδραση.


Σε ό,τι αφορά το ίδιο το συνέδριο, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΕΑΜΕ (η παράταξη του Φωτόπουλου στη ΓΕΝΟΠ εμφανίζεται με άλλο όνομα) απέκλεισαν την πρώτη μέρα τους αντιπροσώπους έξι σωματείων που αριθμούν περί τα 4.000 μέλη, με το επιχείρημα ότι δεν έχουν καταβάλει τις συνδρομές τους στην Ομοσπονδία. Τελικά, χτες οι αντιπρόσωποι έγιναν δεκτοί, κερδίζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει κατά της απόφασης αποκλεισμού τους.
Επίσης, η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ, παραβιάζοντας την απόφαση του προηγουμένου 35ου συνεδρίου, αρνήθηκε να κάνει δεκτή την ένταξη των δύο κλαδικών σωματείων στην Ενέργεια (Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας). Η στάση της πλειοψηφίας την πρώτη μέρα για το ζήτημα των σωματείων προκάλεσε την αντίδραση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, οι οποίες αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου