22.3.13

ΙΣΚΡΑ: Στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα…


… ή «Η αριστερήν νπλαντφόρμαν του ΣΥΡΙΖΑν»
Άρθρο στην Ισκρα έγραψε ο Λεωνίδας Κύπριος (μάλλον ξάδερφος του Άρη Μεσούντα). Καλύτερα να διάλεγε το Λεωνίδας Κύρκιος, πιο «τίμιο» όνομα για οπορτουνιστή. Αλλά το προσπερνάω κι αυτό.

Γράφουνε οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η Κύπρος αυτήν την ώρα πρέπει ασφαλώς να αξιοποιήσει, χωρίς ψευδαισθήσεις, το χαρτί της Ρωσίας …»
Μάλλον επηρεάστηκαν από το Λιακόπουλο και τις εκπομπές του. Τι θα πει συνεργασία χωρίς ψευδαισθήσεις; Θα είναι συνεργασία με μία ιμπεριαλιστική δύναμη που θέλει ιδιαίτερα τώρα να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου; Τι υποβοηθητικό ρόλο μπορεί να παίξει η Σκύλλα στη Χάρυβδη;

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Οι σκληροί ανταγωνισμοί δεν  πρέπει να παρασύρουν το λαό σε στοίχιση πίσω από τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστή, με την ελπίδα κάποιας «βοήθειας», καθώς όποιο σχέδιο τελικά επιλεγεί δεν αναιρεί το γεγονός ότι το λογαριασμό θα πληρώσει ο κυπριακός λαός, αφού όλα τα σχέδια περιλαμβάνουν παραλλαγές αντιλαϊκών μέτρων, ιδιωτικοποιήσεις, συντριβή δικαιωμάτων.» Αυτό θέλουν τώρα οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ: να διαλέξει ο κυπριακός λαός ιμπεριαλιστή.   

Παρακάτω λένε:
«Η Κύπρος, σε τελευταία ανάλυση, διαθέτει τη δυνατότητα μιας εσωτερικής οικονομικής πατριωτικής κινητοποίησης για την άντληση οικονομικών πόρων, που μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα μεγάλοι. Διαθέτει την ταυτόχρονη επιλογή της άμεσης εθνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος με ειδικά μέτρα για την άντληση κεφαλαίων.»

Δεν ξέρω αν για να το γράψει αυτό ο εγκέφαλος της Ίσκρα εμπνεύστηκε από καμιά ομιλία του ΓΑΠ στο Καστελόριζο ή από τις κραυγές πατριωτισμού άλλων αστών πολιτικών. Αλλά είναι ενδεικτικό του σκοπού τέτοιων δυνάμεων. Τα κεφάλια κάτω δηλαδή για το λαό, συνεργασία (άρα υποταγή) με την αστική τάξη ΤΩΡΑ για το καλό της πατρίδας και δώστου πάλι από την αρχή… Αυτό σημαίνει και η περιβόητη φράση «ο σοσιαλισμός δεν είναι για τώρα», γιατί «για τώρα» το καθήκον πρέπει να είναι το μπογιάτισμα του καπιταλισμού. Για αυτό και στο όνομα της Κύπρου οι –μεταξύ άλλων και υποστηρικτές του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ- πήγαν και τα τακιμιάσαν με το εθνικιστικό κόμμα του Καμμένου.

Κλείνοντας ο ισκρας λέει:
«Αυτήν την ιστορική ώρα είμαστε όλοι Κύπριοι.»
Όχι δεν είμαστε όλοι Κύπριοι. Είμαστε με τον κυπριακό λαό, που δε λέει το ίδιο «όχι» με το όχι των αστικών πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου. Α! στο Σχέδιο Ανάν πάντως ήσασταν όλοι σας…Ανάν

«Αυτήν την ιστορική ώρα πρέπει όλοι να διαδηλώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να υποστούμε όποιες θυσίες και δυσκολίες χρειαστούν, για να περάσουμε απέναντι σε μια ανεξάρτητη και προοδευτική προοπτική»
Η «ανεξάρτητη προοπτική» θα είναι βέβαια «εξαρτημένη» από την εξουσία των μονοπωλίων. Προοδευτική προοπτική χωρίς κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και απόδέσμευση από την ΕΕ δεν υπάρχει. Για αυτά δε βγάζει άχνα ο αρθρογράφος. Η διαχείριση του καπιταλισμού είναι τραγωδία για τον εργαζόμενο και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, και στην Υεμένη και στην Ινδία, και παντού. Και αυτό είναι αρχή για όποιον παλεύει για ένα καλύτερο αύριο για το λαό του.

«Αυτήν την ιστορική ώρα πρέπει να ξεχυθούμε στους δρόμους σε νέους μεγάλους ενωτικούς λαϊκούς αγώνες.»
Να στείλετε γράμμα και στον Πούτιν, στον Μεντβέντεφ, στον Αμπράμοβιτς να έρθουν μαζί σας. Να πείτε κιόλας ότι «ενωτικούς» λέτε τους αγώνες με τους εθνικιστές του Καμμένου και τους γλύφτες σας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Το "όχι" της Κύπρου μας ενώνει»
…με τον Καμμένο… το ξέχασες Κύρκιε…

Ψιτ και είπαμε πάνω απ' όλα: ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου